De markt de abattoir Anderlecht

De markt de abattoir Anderlecht

Kleine geschiedenis:

• De markt deed ik als bij beroep, vroeger toen het toegelaten was stond ik met honden op de markt. Elke zaterdag en zondag vond je mij daar. Honden en katten verkopen werd verboden op alle Belgische markten. "dierenwelzijnswet” van 14 augustus 1986.

De omschakeling:

• Na de nieuwe wet en regelgeving ben ik omgeschakeld naar siervogels, aquarium vissen en knaagdieren met alle toebehoren en benodigdheden. Dit ook iedere weekend, zaterdag - en zondag. 

De verandering:

• Op mijn hoofdbaan had ik mijn hoogte punt bereikt, de zin om iedere dag op kantoor te zitten was weg. Had mij dan volledig zelfstandig geplaatst en deed dan in de week ook openbare markten. Het sociaal contact, het buiten zijn en omgang met dieren was meer mijn passie geworden dan op kantoor zitten. 

De hedendaagse tijd:

De Corona pandemie was gekomen en opeens waren alle markten tijdelijk verboden. Geen verkoop niet buiten komen. Dus ook geen financiële inkomsten voor mezelf en vele anderen. Toen kwam ik met het idee om mijn stock ruimte tijdelijk om te bouwen tot een verkoop plaats. Een toevallige maar net op het goede moment buitenkans deed zich voor en ik kon een grote reeks winkel rekken/manden aankopen. 

De dierenspeciaalzaak:

• Vogelhandel Christina Dierenspeciaalzaak was geboren. Stap per stap omgebouwd tot een echte en winkel met alles eraan en erop. In de hedendaagse tijd zijn we nog steeds bezig met zaken te veranderen of te verbeteren. Deze webshop is ook een volgende stap die we ondernemen om tot bij de gekende Dierenspeciaalzaken te horen. 

Terug naar blog